|
Beste,
Neem er eens een verpakking van een suikerwafel bij. Of van een salamiworstje. Of van … om het even wat. Wedden dat het vól E’s staat? Dat zijn voedingsadditieven. En die zijn vaak niet onschuldig: ze kunnen een verergering van uw psoriasissymptomen uitlokken.
Nitraten
Vlees zoals spek, worst en ham blijft langer goed door bewaarmiddelen. Al in de jaren tachtig bleek dat bij de opwarming van nitraten stoffen vrijkomen die kanker en leverschade kunnen veroorzaken. En een recente studie toont aan dat industriële bewaarmiddelen auto-immuun symptomen in de hand werken.
Kleurstoffen
Sulfieten
Natriumglutamaten
Natuurlijke chemicaliën
Biogene aminen en salicylaten zijn natuurlijke chemicaliën. Ze duiken op in fruitstukken en groenten. Maar ook in noten en kruiden. Onderzoek bewijst dat voeding die rijk is aan deze stoffen uw psoriasissymptomen kunnen verergeren. Het is dus raadzaam om ook deze voedingsmiddelen een tijd te beperken.
Vanaf nu alleen veilige chemicaliën!
Chemicaliën schaden niet alleen uw huid. Ze kunnen ook leiden tot astma, lever-problemen, concentratieverlies, …
Het Psoriasisvrij Plan maakt u wegwijs in goede en slechte chemicaliën met een handig overzicht op bankkaartformaat. U ontdekt ook welke antioxidanten helpen in de strijd tegen de voedingsadditieven. Ten aanval!
|
|