Naar minder psoriasis dankzij optimale voeding
 
PSORIBIGGER2
 
Hebt u last van psoriasis? Dan is uw huid eigenlijk ontstoken. Psoriasis wordt gekenmerkt door plaques of schalen die er zilverachtig of rood kunnen uit zien en overal op uw lichaam kunnen voorkomen.
 
Auto-immuunziekte
 
Psoriasis is een auto-immuunziekte. Wanneer u lijdt aan een auto-immuunziekte, dan werkt uw immuunsysteem (het afweersysteem van uw lichaam) niet meer zoals het hoort. 
 
Bij psoriasis bestormen uw witte bloedcellen (uw afweersysteem) uw eigen huidcellen. Een ontstoken en soms ook jeukende en pijnlijke huid zijn het gevolg.
 
 

 U bent wat u eet    

 

Het is nog niet duidelijk waardoor psoriasis precies ontstaat. Er zijn alleszins meerdere factoren in het spel, zoals stress en erfelijkheid. Maar vandaag kijkt de wetenschap ook beschuldigend naar onze voedingsgewoontes

Het goede nieuws: daaraan kunt u zelf iets doen. En nog beter: uw witte bloedcellen vernieuwen zich om de vijf weken. U krijgt dus maandelijks de kans om uw psoriasissymptomen in de kiem te smoren.

 
   
Kortom: u bent wat u eet. Een cliché, maar ook een waarheid als een koe. Met de juiste voeding weert u ontstekingsbevorderende stoffen uit uw bloed. En maakt uw lichaam weer nieuwe, gezonde witte bloedcellen aan.
 
Het Psoriasisvrij© Plan  is een uitgebreid programma dat u naar een genezende levensstijl leidt. Ontdek hieronder alvast zes tips die u op weg helpen.
 
 
 

Tip 1: doe het vet goed

 
 

 
Volgens onderzoek hebben auto-immuunpatiënten vaker een verstoord vetmetabolisme. Vooral hun teveel aan omega 6 verhoogt het risico op auto-immuunsymptomen.
 
Hoe komen die vetten in uw lichaam? U raadt het al: via uw voeding. Idealiter balanceert u omega 6 (linolzuur) met omega 3 (linoleenzuur). Helaas bevat onze westerse voeding teveel omega 6. En dat werkt auto-immuunsymptomen en ontsteking in de hand.
 
Vetten en psoriasis? Neem hun relatie onder de loep.  
 
 

 4-optimaal

Optimaal

DeWegNaar2 

Opbouwen

5-vernieuwing 

Huidcellen

 
  

Tip 2: minder chemicaliën

  

Ons voedsel barst van chemicaliën: natuurlijke (zoals salicylaten) en kunstmatige (zoals nitraten). Eet u dat voedsel met mate? Dan verkleint u de overlevingskansen van uw psoriasissymptomen. 
 
CHEMI2
  
Nitraten
 
Nitraten zijn kunstmatige chemicaliën. Ze dienen ondermeer om voeding langer te bewaren. Al in de jaren 80 bleek dat bij de opwarming stoffen vrijkomen die kanker en leverschade veroorzaken. En recent onderzoek toont aan dat voedingsadditieven auto-immuunziekten, zoals psoriasis, in de hand werken. Te mijden dus!
 
De wetenschappelijk details over de invloed van chemicaliën op psoriasis? Lees ze snel.
 
 
 

Tip 3: optimale leverwerking

 

Onderzoek toont aan dat psoriasispatiënten vaker een vervette lever hebben. Die doet zijn werk niet goed, en stuwt gifstoffen door uw bloed. Gevolg? Ontstekingsreacties zoals psoriasis.
 
 

ezgif.com-resize

 
Uw lever is het zuiveringsstation van uw bloed. Per minuut stroomt er maar liefst anderhalve liter door! Vol met bacteriën, chemicaliën, gifstoffen, … Uw lever moet die eruit filteren, maar kan dat niet in haar eentje.  Daarom schakelt uw lever ‘helpers’ in: voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen, eiwitten en antioxidanten. 
 
Dus eet u voeding met veel ‘helpers’ en weinig leverbelastende stoffen? Dan heeft uw lever het gemakkelijker en verminderen uw psoriasissymptomen.
 
 
 
 

Tip 4: sterk darmslijmvlies

 
 
Uit recent onderzoek blijkt dat auto-immuunpatiënten een verzwakt darmslijmvlies hebben. Dat doorlaatbaar is voor slechte stoffen die uiteindelijk auto-immuun reacties veroorzaken. 
 
Ons darmslijmvlies is een verdedigingslinie. Zitten er gaatjes in? Dan sijpelen er onverteerde eiwitten en bacteriën door. De medische wereld spreekt van een ‘verhoogde intestinale permeabiliteit’. In mensentaal: ‘darmdoorlaatbaarheid’, en in de volksmond: ‘lekkende darm’.
 
 
ALeaky gut Intestins275 AOngezondeDarmen
 
Die stoffen horen niet thuis in uw bloed en veroorzaken auto-immuunreacties. Soigneer uw darmen dus met de juiste voeding en leg zo uw psoriasissymptomen aan banden.
 
Hoe zit dat nu juist tussen die darmen en psoriasis? Stort u in de wetenschappelijke details.
 
 
 

Tip 5: evenwichtige pH

 
Aph1
 

Elke vloeistof heeft een zuurtegraad: de pH. Die van uw bloed ligt idealiter tussen 7,35 en 7,45. 

Een zuurtegraad van 7 is neutraal (zoals water). Alles tussen 0 en 7 is zuur, alles tussen 7 en 14 basisch. Het voedsel dat u eet, maakt uw bloed zuurder of basischer. Speelt u een zuurbommetje zoals een hamburger met cola binnen? Dan krijgt uw bloed een té lage pH-balans: die verzuring maakt goede mineralen en B-vitaminen met de grond gelijk. 

Aph3

Het komt er dus op aan om met gepaste voeding uw zuurtegraad in evenwicht te houden. Een gezonde huid, goede bloedkwaliteit en sterke immuniteit zijn het resultaat.

Leer hoe een evenwichtige zuurtegraad uw gezondheid beïnvloedt.     

   

Tip 6: minder histamine

 
 
Volgens onderzoek hebben psoriasispatiënten meer histamine in hun bloed. Dat is een stof, aangemaakt door onze witte bloedcellen. Door een teveel aan de stof, kampen ze met ontsteking van de huid.
 
 
Ahistamine
 
 
Meer weten over histamine en psoriasis? Ontdek de wetenschappelijke details.  
 
Dankzij de bovenstaande tips geeft u psoriasis de genadeslag. Zo helpt uw adviseur.
 


Copyright @ Gezondheidsspecialisten.be
Website built by 1place4ads.nl