Naar minder psoriasis 
dankzij optimale voeding
 
 
Hebt u last van psoriasis? Dan is uw huid eigenlijk ontstoken. Psoriasis wordt gekenmerkt door plaques of schalen die er zilverachtig of rood kunnen uit zien en overal op uw lichaam kunnen voorkomen. 
 
 
 
APSORIASISINTROXX
 
 
 
Auto-immuunziekte
 
Psoriasis is een auto-immuunziekte. Wanneer u lijdt aan een auto-immuunziekte, dan werkt uw immuunsysteem (het afweersysteem van uw lichaam) niet meer zoals het hoort.
  
Bij psoriasis bestormen uw witte bloedcellen (uw afweersysteem) uw eigen huidcellen. Een ontstoken en soms ook jeukende en pijnlijke huid zijn het gevolg. 
 
 
 

 U bent wat u eet    

 

Het is nog niet duidelijk waardoor psoriasis precies ontstaat. Er zijn alleszins meerdere factoren in het spel, zoals stress en erfelijkheid. Maar vandaag kijkt de wetenschap ook beschuldigend naar onze voedingsgewoontes. Het goede nieuws: daaraan kunt zelf iets doen. En nog beter: uw witte bloedcellen vernieuwen zich om 4 weken. U krijgt dus maandelijks de kans om uw psoriasissymptomen in de kiem te smoren.

Kortom: u bent wat u eet. Een cliché, maar ook een waarheid als een koe. Met de juiste voeding weert u ontstekingsbevorderende stoffen uit uw bloed. En maakt uw lichaam weer nieuwe, gezonde witte bloedcellen aan.

Het Psoriasisvrij© Plan is een uitgebreid programma dat u naar een genezende levensstijl leidt. Ontdek hieronder alvast zes tips die u op weg helpen.
 
 

 

Tip 1: minder histamine

 

 

Histamine Psoriii

  
 
Volgens onderzoek hebben psoriasispatiënten meer histamine in hun bloed. Dat is een stof, aangemaakt door onze witte bloedcellen. Door een teveel aan de stof, kampen ze met ontsteking, plaque en schalen op de huid.
 
 
Histamine666 
 
Maar waarom heeft de ene persoon meer histamine in zijn bloed dan de andere? Omdat hij allergisch reageert op bepaalde prikkels, waardoor er histamine vrijkomt. En óók omdat hij voedsel eet dat rijk is aan de stof. Die laatste factor hebt u dus zelf in de hand. In mijn cursus verneemt u hoe u uw histamineniveau een stevige tik geeft. 
 
Meer weten over de relatie tussen histamine en psoriasis? Ontdek de wetenschappelijke details. 
 
 
    

Tip 2: vermijd chemicaliën

 
 
Chemicals
 
 
Ons voedsel barst van chemicaliën: natuurlijke (zoals salicylaten) en kunstmatige (zoals nitraten). Eet u dat voedsel met mate? Dan verkleint u de overlevingskansen van uw psoriasissymptomen. 
 
 
Nitraten
 
Nitraten zijn kunstmatige chemicaliën. Ze dienen ondermeer om voeding langer te bewaren. Al in de jaren 80 bleek dat bij de opwarming stoffen vrijkomen die kanker en leverschade veroorzaken. En recent onderzoek toont aan dat voedingsadditieven auto-immuunziekten, zoals psoriasis, in de hand werken. Te mijden dus!
 
De wetenschappelijke details over de invloed van chemicaliën op psoriasis? Lees ze snel.  
 
  
 
"Ik ben overweldigd
     door de resultaten"   
   Karen & Callum uit  
  
 
 

Tip 3: optimale leverwerking

   

 
LiverPsor
 
 
Onderzoek toont aan dat psoriasispatiënten vaker een vervette lever hebben. Die doet zijn werk niet goed, en stuwt gifstoffen door uw bloed. Gevolg? Ontstekingsreacties zoals psoriasis.
 
Uw lever is het zuiveringsstation van uw bloed. Per minuut stroomt er maar liefst anderhalve liter door! Vol met bacteriën, chemicaliën, gifstoffen, … Uw lever moet die eruit filteren, maar kan dat niet in haar eentje. Daarom schakelt uw lever ‘helpers’ in: voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen, eiwitten en antioxidanten. Dus eet u voeding met veel 'helpers' en weinig leverbelastende stoffen? Dan heeft uw lever het gemakkelijker en verminderen uw psoriasissymptomen.
 
 
 
 

Tip 4: sterk darmslijmvlies

 
 
DarmenPsoriii
 
 
Uit recent onderzoek blijkt dat auto-immuunpatiënten een verzwakt darmslijmvlies hebben. Dat doorlaatbaar is voor slechte stoffen die uiteindelijk auto-immuun reacties veroorzaken. 
 
Ons darmslijmvlies is een verdedigingslinie. Zitten er gaatjes in? Dan sijpelen er onverteerde eiwitten en bacteriën door. De medische wereld spreekt van een ‘verhoogde intestinale permeabiliteit’. In mensentaal: ‘darmdoorlaatbaarheid’, en in de volksmond: ‘lekkende darm’. Die stoffen horen niet thuis in uw bloed en veroorzaken auto-immuunreacties. Soigneer uw darmen dus met de juiste voeding en leg zo uw psoriasissymptomen aan banden.
 
Hoe zit dat nu juist tussen die darmen en psoriasis? Stort u in de wetenschappelijke details.
 
 
 

Tip 5: evenwichtige pH

 
 
Ph Psoriii
 
 

Elke vloeistof heeft een zuurtegraad: de pH. Die van uw bloed ligt idealiter tussen 7,35 en 7,45.

Een zuurtegraad van 7 is neutraal (zoals water). Alles tussen 0 en 7 is zuur, alles tussen 7 en 14 basisch. Het voedsel dat u eet, maakt uw bloed zuurder of basischer. Speelt u een zuurbommetje zoals een hamburger met cola binnen? Dan krijgt uw bloed een té lage pH-balans: die verzuring maakt goede mineralen en B-vitaminen met de grond gelijk. Het komt er dus op aan om met gepaste voeding uw zuurtegraad in evenwicht te houden. Een gezonde huid, goede bloedkwaliteit en sterke immuniteit zijn het resultaat.

Leer hoe een evenwichtige zuurtegraad uw gezondheid beïnvloedt.      

   

 

Tip 6: optimaal vetmetabolisme

 

 
Oil Green 
 
Volgens onderzoek hebben auto-immuunpatiënten vaker een verstoord vetmetabolisme. Vooral hun teveel aan omega 6 verhoogt het risico op auto-immuunsymptomen.
 
Hoe komen die vetten in uw lichaam? U raadt het al: via uw voeding. Idealiter balanceert u omega 6 (linolzuur) met omega 3 (linoleenzuur). Helaas bevat onze westerse voeding teveel omega 6. En dat werkt auto-immuunsymptomen en ontsteking in de hand.
 
Vetten en psoriasis? Neem hun relatie onder de loep.
 
 
Dankzij de bovenstaande tips geeft u psoriasis de genadeslag. Zo helpt uw adviseur.
  


Copyright @ Gezondheidsspecialisten.be
Website built by 1place4ads.nl